Afsendelse 1-3 hverdage
Portofrit ved køb på over 600,-

Blomsterkort med masking-teknik

08 sep 2019 af Randi

I dag vil jeg vise hvordan jeg lave et blomsterkort med masking-teknik

Du skal buge: 

Et stykke karton, det skal være lidt større end det slutresultat du ønsker, så er der lidt at skære væk af. Jeg har valgt et stykke akvarelpapir.

Et stempelsæt jeg har valgt sættet Rose I

Materiale til at maske af med Det kan bedst forklares som et stykke papir med en let klæbede bagside, man kan bruge et stykke post-it men der findes også masking-paper i ruller eller ark.

Sværte afhængig af hvad du vil farvelægge med efterfølgende

Akrylblok eller et stamping-tool jeg har valgt det sidste, akvarelpapir har meget struktur, så det er rart at kunne stemple af et par gange

Inden man går i gang, skal man tænke lidt over hvilke motiver man vil have i forgrunden og hvilke der skal i baggrunden.

Man starter med det der skal være i forgrunden, jeg har valgt 3 blomster

Når de er stemplet, lægger jeg masking-papiret over, og stempler en gang til.

Bagefter klipper man de enkelt blomster ud af masking-papiret og lægger det over det allerede stemplede aftryk 

Så er der klar til at stemple næste lag. Stemplerne flyttes rundt som man nu vil have dem, enten skal de renses godt inden så de ikke sviner papiret til, eller man kan gøre som jeg har gjort og lagt et stykke indpaknings-cellofan over det der allerede er stemplet så jeg kan flytte rundt på stemplet. Og så stemples der igen


Jeg fortsætter med at maske og stemple til jeg har fået det resultat jeg ønsker. Nogle gange kan man nøjes med at flytte en maske, andre gange må man lave et par stykker så alt er dækket.

Når jeg har stemplet blomsterne, er det tid for at stemple blade. Nogle af bladene bruger jeg samme teknik som med blomsterne. Hvis man kigger på stempelsættet er der et blad der ser ud som om det mangler noget

Det er lavet sådan at man kan stemple det, uden at maske af først, man stempler det blot op til stregen på blomsten.

l

Så er jeg klar tilfarvelægning

De ”manglende” streger i bladene tegner jeg op med en tusch, man skal blot som med sværten huske at bruge en egnet til det man efterfølgende skal farvelægge med.

 Jeg har først farvelagt ved at bruge distress ink som farvelade, efterfølgende har jeg brugt farveblyanter til at fremhæve skyggerne.


/Randi

Lagt i kurven

Gå til kassen

Der er ingen produkter i din kurv.