Afsendelse 1-3 hverdage
Portofrit ved køb på over 600,-

Fra design thinking til scrapbooking

29 jun 2019 af Nadja

For lidt over 5 uger siden startede jeg eksamen, på min uddannelse til E-designer. Opgaven gik ud på at finde et emne at dykke ned i, lokalisere et problem og så designe en løsning på problemet. Det var der sådan set ikke noget nyt i, da det ligesom er vores uddannelse. Men denne gang var der frit valg på alle hylder, så vi kunne frit vælge det emne vi ville arbejde med.

Det kan være ret skræmmende når man får stillet så fri en opgave, men jeg var slet ikke i tvivl. Jeg ville lave et produkt der kommer danske scrappere til gode. Så jeg satte mig for at designe en papirserie, der er nem og overskuelig at bruge.

Nå men så var emnet på plads. Så kommer arbejdet jo, og til det skulle jeg bruge noget viden om danske scrappere. Hvor finder man lige det henne? Jeg havde mange spørgsmål der skulle besvares. Hvor mange scrapper findes der i Danmark? Hvordan er aldersfordelingen? Hvad er deres yndlingsfarve? Alle sammen meget relevante spørgsmål, men ikke nogen man bare lige kan slå op i dansk statistik.

Derfor måtte jeg spørge om hjælp, og heldigvis findes der rigtig mange søde og seje medlemmer på Scrapsisters der hjalp mig ved at svare på to spørgeskemaer, et om hvad de laver når de scrapper og et om dem som scrapper. Og deltagere på forårets Egedal Scrap og SAM blev også udsat for et spørgeskema. Som tak vil jeg dele noget af det jeg fandt ud af om os som danske scrappere:

Størstedelen af os er kvinder, af dem der svarede på skemaerne var 100% kvinder. Vi gider ikke lave kort til halloween og påske, til gengæld laves der rigtig mange kort til fødselsdag og jul. Vores projekter er i alle regnbuens farver. Vi er meget impulsdrevne, så det er ikke så tit vi køber til noget bestemt, men går efter det der falder os ind. De fleste er mellem 40 og 60 år, der falder jeg selv udenfor, men kender da en del i den aldersgruppe. Vi kommer fra hele landet og der er ikke rigtigt en landsdel, hvor der er flere end andre. Over 75% vil kalde sig erfarende scrappere, resten kalder sig begyndere, og nogenlunde samme procentdel, har været til et større scraparrangement og der er rigtig mange der godt kunne tænke sig det.

Jeg lærte også en sidste og enormt vigtig ting, I stiller virkelig op når det gælder. Både til at svare på spørgeskemaer og til interviews. I deler gerne ud af jeres erfaring og meninger, det har været en kæmpe fornøjelse at opleve.

Så, til alle jer der har svaret på spørgeskemaerne, enten på nettet eller fysisk til Scrap a Mania og Scrap i Egedal. Tusind tak for jeres hjælp!! Uden jer ville mit projekt slet ikke have stået så stærkt.

Men projektet er jo ikke rigtigt overstået, bare fordi jeg har været til eksamen. Det er nu det rigtig sjove begynder, for i næste uge bliver papiret lanceret og sat til salg. Så har I lyst til at se resultatet af mit projekt, og måske endda godt kunne tænke sig at eje det, så hold øje med os i næste uge hvor vi sætter det til salg, vi vil også den næste stykke tid dele en masse inspiration med papiret.

Med stor taknemmelighed og de varmeste sommerhilsner

Nadja

Her har I et lille sneak peak af hvad I kan se frem til

sneak peak

Lagt i kurven

Gå til kassen

Der er ingen produkter i din kurv.